Fasen va tiden går, skulle ju skrivit om denna resa för länge sen men …. ska bara först.

Vi hade planerat denna resa ett par veckor. Våra goda vänner från dalen skulle ut på sin premiärtur medan vi själva hade tjuvstartat säsongen med ett besök i Malmköping. Vi hade gjort upp att vi skulle åka så fort jag kom hem eftersom jag var den som slutade sist av oss. Grannarna hade slutat tidigt på dagen så jag stressade hem för att inte sällskapet skulle få vänta allt för länge innan vi kom iväg. Nåväl nu var det ju grannarna i dalen vi skulle ut med så efter att vi väntat dryga halvtimmen var vi äntligen på väg mot Hallstahammar med Skantzö camping som mål.

Strax efter 19:00 rullar vi genom portarna till campingen och börjar leta efter ett par platser. Vi snurrar runt på campingen ett par varv och undertecknad hinner till och med att hänga av vagnen när vi beslutar oss för att byta plats. Vi hittar en lummig liten “glänta” på campingen precis bredvid lekplatsen. Vi rangerar lite snabbt och sen fixar vi mat i 180km/h för att det börjar bli sent och som tur är så har man inte ett stort otympligt förtält som ska resas så vi är snabbt klara efter att markisen rullats ut och mattan lagts på plats. Vi avslutar aftonen med samkväm utanför vår vagn.
Campingen är så gott som fullbelagd denna helg eftersom det är en triathlontävling i grannskapet och merparten av de tävlande bor på campingen.
Efter frukost och övriga uppvakningsbestyr bestämmer vi oss för att göra Hallstahammar denna härliga lördagsförmiddag. Även här gör sig tävlingarna påminda med avspärrade gator och gåbanor (jo de har faktiskt sådana ;)). Vi uträttar våra ärenden så vi snart kan komma tillbaka till campingen och göra den inplanerade lilla promenaden till Åsby Kött&Vilt. Eftersom vi har hört så mycket gott om denna affär så blir vi riktigt besvikna när vi upptäcker att affären stängt för 20 minuter sen (13:00). Vi bestämmer oss för att ta en prommenad längst Strömsholms kanal som ligger precis intill campingen i underbart vacker miljö med lummig omgivning. Det är en hel del folk som badar i kanalen vilket får oss att undra om den fortfarande är i bruk. Leo är den enda av oss som passar på att ta ett redigt bad i kanalen denna stekheta eftermiddag. Resten av sällskapet fegar ur, ja fegar och fegar vi får ett par rejäla duschar när Leo skakar vattnet ur pälsen. Det är en imponerande sluss i alla fall, kan det vara 45-50m höjdskillnad som man ska slussas om man ska passera Hallstahammar med båt. Synd att vi inte får se detta för det lär vara ett riktigt äventyr.Slussen här är för övrigt en av Sveriges äldsta, näst äldsta om jag inte missminner mig.
Vi bestämmer att vi ska ta och göra badanläggningen på campingen ett besök idag, dom har ju tre pooler plus en fin vattenrutschbana som Anton tjatat om sen vi checkade in. Och badet får mer än godkänt, en liten ankdamm för dom allra minsta och en som är lite djupare för våra små glin strax över metern och sen en riktig med ett litet hopptorn plus rutschkanan så dom flesta borde hitta nåt som passar. Entré till badområdet ingår i campingavgiften men ska man åka vattenrutschkanan får man slanta upp med ytterligare 25:-/person.
Tidigt, tidigt på söndagen väcks vi av en tradig och trist speaker som förkunnar när triathlon gänget kommer in för att växla aktivitet på campingen. Jag slår upp mina gröna och konstaterar att det är strax efter 08:00. Huga! Detta är kanske inte riktigt vad vi hade förväntat oss och det är inte direkt så att nån på campingen gör några glädjeskutt heller för att höra om detta spektakel. Nåväl, det börjar bli smått ljummet i vagnen nu och till och med. Eva tycker det börjar bli varmt så kvicksilvret har med andra ord börjat närma sig 25°C ;). Vi stapplar ur vagnen för att avnjuta frukost utomhus under markisen. Våra grannar är betydligt bättre på att ta sig ur sängarna så de dukar av när vi dukar fram men de gör oss sällskap i alla fall vid frukostbordet. Vi beslutar oss för att ta det soft och göra badområdet ett besök igen. Det behövs verkligen för det börjar bli riktigt varmt och tempen ligger på strax under 30°C strax efter lunchen. Undertecknad försöker sig på en liten fuling och hör med receptionen när det är utcheckning denna underbara dag i det soliga Hallstahammar. 15:00 snäser tonåringen som står i receptionen av mig med och fulingen går inte hem. Tråkigt, men är det 15:00 så är det så strax före utsatt tid rullar vi ner med vagnen bakom bilen, ungar i baksätet och hunden i bagaget. Men efter utcheckningen så får vi inte lämna området på grund av att ett gäng småkorpulenta vuxna ska leka cykla-springa-simma jättesnabbt lekar. När vi efter 20 minuter får lämna campingen är varken jag eller övriga familjen direkt stormförtjusta men nu är vi på väg …… ja i alla fall 500m när nästa stopp kommer. Vi måste korsa dessa fåniga människors väg igen och nu börjar tålamodet verkligen tryta hos unge herrn. Efter ytterligare 20 minuters väntan när vi har kommit längst fram i kön vill funktionären stoppa oss ytterligare en gång men jag är inte ett dugg med på detta utan säger till funktionären att vi ska åka NU. Vart ska ni, frågar denne man? Jag svarar, Eskilstuna. Då måste vi svänga höger men det vill absolut inte denne man men jag kör ut i korsningen trots allt. En annan funktionär, som vaktar en kona mitt i vägen, är på väg fram för att flytta den men jag vet inte vad han har i tanken för han vippar bara lite på konan vilket inte räcker för att hela vårt ekipage ska kunna ta sig förbi. Så jag säger till han, nu med ganska bestämd röst, att han bör nog flytta konan nu …. han tar då tag i konan och vickar ytterligare lite på den …och nu rinner det över för unge herrn. FLYTTA PÅ KONJÄVELN fräser jag åt den lilla låtsaspolisen mitt i gatan samtidigt som jag skickar i ettan på bilen och dumpar kopplingen var på han plötsligt får undan konan väldigt raskt.
Resten av resan hem går klanderfritt och vi svänger in på tomten ca tre kvart senare.

+ Badanläggningen
+ Duschar ingår
+ Generösa utrymmen överallt, disk, toa, dusch och campingplatser
+ Rent och fräscha serviceutrymmen

– Tyvärr så sabbade utfärden från campingen alldeles för mycket, hade personalen varit lite vaken så hade dom svalt min “fuling” istället för som nu att vi fick sitta i bilen med hela familjen i nästan en timme för att komma IFRÅN campingen. Upp på tå kära personal!

SCR har satt fyra stjärnor på campingen

Vi betalade 190: -/natt inkl. el

//Majk

2 Kommentarer till “Skantzö Bad och Camping 30/5-1/6-08”
 1. Campingen såg riktigt mysig ut. Trist med utcheckningen, hade ju kunnat skötas på ett bättre sätt.

  Japp du har så rätt så Nina, campingen var rätt mysig lite så där mysigt lummig. Fanns ju iofs fotbollsplanscamping för den som gillar det 😉
  //Majk

 2. Nu var jag tvungen gå in och se om det var Saab eller Volvo ni ägde 😉 Mötte nämligen en likadan Kabe och en lika röd bil som er fast den var en Volvo, tänkte att det kanske var ni på väg över helgen nånstans söder över 🙂
  Önskar er en trevlig helg!
  /Nina

  Volvo?! jisses, nej vi har inte varit ute och lekt bönder. Vi åker naturligtvis SAAB. Vi var förvisso söderut i helgen men inte så långt söderut som ner till dina trakter utan vi stannade runt Hjälmaren.
  //Majk

Lämna en kommentar