Helgen närmade sig och med den hotet om att nästa vecka skulle värmen och solen ersättas av regn och kyla. Vi hade inte planerat att åka ut denna helg men eftersom sommaren verkade ta en paus så beslöt vi att ändå slänga oss iväg ifall det inte skulle bli fler solskensdagar på Mickes semester. Som så många gånger tidigare detta år valde vi en campingplats som ligger i vår närhet – Hampetorp. Vi rullar nedför backen till campinginfarten med gott humör. Den sommarjobbande tonåringen i receptionen pekar darrigt ut vår plats och hälsar oss sedan välkomna till campingen som skulle visa sig vara en rätt trist historia. Vi får en väl tilltagen plats på en plan och välklippt gräsmatta. Trots att platsen är helt okej känns det ändå rätt stelt att stå uppställd på raka led med grannens vagnssida som utsikt och med ett pärlband av bilar längst med gatan. Vi äter middag innan vi ger oss ut på den sedvanliga promenaden i området. Det visar sig finnas en fin badplats och en rätt stor gästhamn. Förutom badplatsen har dock campingen inte mycket annat att skryta med. Visst finns det en lekplats men den är väldigt nedsliten och sopstationen som ligger precis intill den bjuder inte direkt in barn. Det finns även en minigolfbana som provas under söndagen men då Micke efter en omgång med barnen påpekar för campingvärden att han aldrig har betalat så mycket för att spela på en så dålig bana får han bara en axelryckning till svar och orden ”Synd att Du tycker så”. Vår fortsatta fredagspromenad får oss ganska snart på det klara med att detta är en camping för långliggare. Långt över hälften av vagnarna är fastspikade i gräsmattan. Innan det är dags att krypa i säng stoppar Micke en femma i myntautomaten i servicehuset, letar upp den dusch som tillhör automaten och tar sedan en snabbdusch tillsammans med några andra män (dock bakom eget draperi). Jag avböjer erbjudandet om att göra detsamma inne på damernas.

Vi hade innan vi åkte bestämt oss för att ha en helg på latsidan, vilket betyder att vi hade tänkt stanna på campingen och inte flaxa omkring efter sevärdheter eller rolig shopping. Ändå blev vi på lördagen tvungna att sätta oss i bilen då det visade sig att det på campingplatsen inte gick att betala med VISA. Kontanter is da shit och vi fick åka 8 kilometer till närmaste större håla, Odensbacken, för att uppsöka en bankomat. När vi muttrade om detta vid utcheckningen så ursäktade campingvärden sig med att man kan betala campingavgiften via bankgiro då man kommer hem men detta upplyste inte tonåringen oss om då vi checkade in utan han pekade istället åt vilket håll vi skulle åka på lördagen för att hitta en bankomat. När vi kom tillbaks från Odensbacken svängde vi ner till färjelägret för vägverkets färja över till Vinön, men efter att ha ätit en glass i blåsten valde vi att inte följa med färjan över till Vinön utan vi åkte istället tillbaks till campingen och badade. Sedan avlöpte kvällen som det brukar på camping. Grillad middag, småprat med trevliga campinggrannar och film inne i vagnen då mörkret och barnen har lagt sig.

Trots att utcheckningen inte var förrän klockan 15 på söndagen väljer vi ändå, för ovanlighetens skull, att bryta upp tidigare. Det finns inget på campingen som håller oss kvar eller lockar och det visar sig sedan vara ett smart drag eftersom vi på ren lust för något mer av dagen väljer att svänga av vid Julita. Efter att vi uppe på bondgården har vältrat oss i kobajslukt, åhhh:at åt kalvar på vingliga ben samt sett hur man mjölkar 10 kor på samma gång så passerar vi stora vägen och går in i den helt fantastiska herrgårdsträdgården. Bland äppel- och päronträd leker vi sedan med Pettson & Findus och då det är rätt sent på den mulna söndagseftermiddagen är det bara vi och en fem-sex familjer till som tigger om sagofigurernas uppmärksamhet. Det är en mycket nöjd familj som efter djurmatning, dragkamp och lekar intar middagen i vagnen på parkeringsplatsen intill herrgården innan resan hemåt fortsätter. Tack Pettson & Findus för att ni räddade en rätt medioker husvagnshelg.

+ 4-metersregeln hölls med råge

– Det mesta på campingen var slitet och dåligt underhållet

Campingen är inte SCR-ansluten och saknar alltså dess stjärnor

Vi betalade 180:-/natt inkl. el

Hampetorp Camping

//Eva

En kommentar till “Hampetorp 4-6/7-08”
  1. Ja du, den där campingen ska jag nog inte besöka, den såg rätt trist ut…

    Ja det stämmer tyvärr, allt var lite småtrist på denna camping, servicehus, lekplats, minigolfbana, personal etc. men grannarna var trevliga i alla fall 🙂
    //Majk

Lämna en kommentar