Jag använder min telefon (Sony Ericsson P1i) som GPS när vi är ute och far.

Original medföljde Wayfinder som har ett par fördelar som att kartorna alltid är fräscha men nackdelen är att man måste vara uppkopplad hela tiden man använder det. Sen kan man inte lägga till POI (intressepunkter) så jag installerade TomTom Navigator istället.

Jag har lagt in lite olika bra och ha saker på den, fartkameravarnare, SCR campingar, F-campingar, rastplatser, badplatser etc.

Filerna jag använder mig av kommer från Campingwebben, jag gjorde ett par egna ikoner som visas i telefon när man närmar sig eller leter efter en camping beroende på vilken sort det är.

SCR camping

F-camping
(högerklicka på bilden och välj spara som)

Spara sedan ikonerna på samma ställe som campingfilerna på din GPS eller telefon.

Lite fler bra länkar att ha i bagaget till din GPS är:

Speedcam (Svensk kille som gör ett grymt jobb med fartkamerapositioner)
POIS.se
(Tar betalt för sina filer)
Campingwebben
(Suverän snubbe som gör ett hästjobb för oss campare)
Finns en drös till men dessa är dom jag besöker regelbundet för att hålla min “GPS” uppdaterad

Såhär ser du ut i telefonen/GPS:en när allt är klart, på bilden syns även ett badställe och en OK/Q8 bensinstation. Om man man klickar på en camping så får man fram telefonnumret och numret på campingen, gäller både SCR och F-campingar.

//Majk

Lämna en kommentar