Det är jättetrevligt att vara ute med vagnen och träffa massa sköna kompisar och annat löst folk och det har vi verkligen gjort denna vår så nu bestämde vi oss för att sticka ut själva. Eftersom jag jobbade sent denna fredag fick det bli en camping nära. Eva hade sonderat marknaden en aning inför avfärden. Kungsör och Ekuddens Camping & Vandrarhem skulle stå värd för vår vistelse denna soliga och sköna helg och vi visste att Kungsör är en mysig liten stad vid Mälarens västra ände så vi var laddade.
Vi hade ingen riktig koll på vart campingen låg, trots att vi passerat Kungsör massor med gånger men Eva hade ett vagt minne av en campingskylt, hur många kan det finnas i Kungsör, och hennes minne stämde. Den lite uppspelta stämningen togs ner en aning då vi följer skyltarna mot campingen och skrider sakta fram igenom ett ruffigt industriområde. Jag tittar lite nervöst på GPS:en, när vi tror att vi bara har Mälaren kvar framför oss dyker campingen upp bakom plåtskjul och järnvägar.

Väl framme så smyger vi in i receptionen för att höra om de har plats för en liten polkagris och det har de minsann. Vi går in på campingen för att finna en lämplig plats men vi velar en hel del mest på grund av vår känsla för campingen … det är totaldött trots att det står bilar vid vagnarna. Campingen är uppdelat i två delar, den ena delen ligger underbart placerad i en bokskog, med utsikt över Mälaren från nästan alla platser och det är sagolikt när solen strålar ner genom trädkronorna och man skulle inte bli förvånad om Tingeling och Peter Pan dyker upp på kvällskvisten … men … den andra delen av campingen påminner mest om ett tillhåll för samhällets utstötta. Det är risiga vagnar som står uppsmackade hur som helst, det ligger grejer här och där och hela bilden fulländas av industriområdet i bakgrunden som hämtat ur en afrikansk film.
Vi velar en hel del fram och tillbaka men klockan har tickat och utbudet runt oss är tämligen begränsat så vi bestämmer oss för att ge det en chans i alla fall. Vi checkar in och campingvärden håller artigt upp bommen när vi pressar oss genom det trånga grindhålet och trasslar oss på plats mitt i bokskogen, bortom synen av “baksidan”. Efter lite trixande och donande står vi på plats. Platserna är väldigt olika i storlek och form vilket vi gillar och man har inför säsongen gjort ordning ett par platser till men det har inte hunnit växa upp ordentligt.

Vi vaknar upp nästkommande morgon till ljudet av nåt som påminner om grannar och liv på campingen. Vi intar en skön frukost under markisen och får en gratis show när en familj anländer med en KABE Royal 780. Vi följer föreställningen spänt och nyfiket från vårt frukostbord men det hela sker utan större bekymmer. Skadad KABE-nörd som jag är muttrar jag en del över att det inte stämmer inte dekaler och plåt på vagnen men Eva suckar mest över mitt försök att fastställa vad det är för vagn … nej jag går inte fram och frågar men det är inte långt bort. Det är som sagt en underbar plats detta. Vi har utsikt över utloppet till Mälaren från hamnen i Kungsör och bjuds på ett lämmeltåg av allsköns båtar som på ett pärlband vallfärdar ut i den härliga morgonen för att likt oss njuta av livet.
Resten av dagen softar vi med en del badande … ja ungarna är det som plaskar på den söta, lilla badplatsen som tillhör campingen. Det är inte riktigt badväder i min smak trots att den sköna solen värmer gott denna lördag. På eftermiddagen ska det vara “bakluckeloppis” på parkeringen till campingen, så vi tar en repa på denna och ungarna är stormförtjusta och har lite svårt med att förstå varför nån ska sälja sina saker till andra. Vi fyndar lite DVD-filmer i en av “bakluckorna”, vi passar även på att avnjuta en glass i värmen när det drar ihop sig till en auktion mitt i denna stekande heta lilla gryta … intresset är tämligen svalt och “säsongarna” på campingen är de som mest håller igång detta som mest påminner om en bytesmarknad. Vi drar oss tillbaka till vagnen och softar medan barnen leker i den lilla lekparken bakom vår vagn. Det drar snart ihop sig till kväll så vi bestämmer oss för att utnyttja servicefaciliteterna på campingen. Eva är först ut och återkommer med en inte alltför nöjd min. Det stinker mögel och är allmänt snuckigt på toan/duschen och i köket … jag överväger att blaska av mig i vagnen en snabbis men vet av erfarenhet att Evas näsa är väldigt känslig, ja ibland rent av sjukligt känslig, så jag beger mig upp till servicehuset för tvagning.
Humm, hon hade rätt min kära hustru. Det luktar inte hallonsaft och färgerna går i mörka kulörer vilket inte livar upp huset men jag sköljer snabbt av mig det värsta i en duschkabin. När jag står och torkar mig konstaterar jag att inte ett enda fönster är öppet så jag slår upp alla tillgängliga fönster så man åtminstone vädrar ur huset en del så kanske det blir lite lindrigare. När jag är på väg tillbaka till vagnen möter jag campingvärden i dörrhålet och hälsar artigt och fortsätter min vandring mot vagnen när jag hör hur han slår igen alla fönster jag nyss ställt på glänt :-/
Resten av helgen går i rask takt och enligt papperet vi fått när vi checkade in ska vi utrymme platsen senast 12:00. Jag frågar lite försynt hur pass nog detta är … äh får jag till svar, stanna så länge ni vill och njut av den underbara solen … vi kör ut er ifall det skulle bli rusning. Vi tar det lugnt hela söndagen också innan vi slår upp lägret och styr kosan hemåt igen … det är med blandade känslor vi lämnar campingen. Den har en enorm potential om man skippar “bakgården” och rustar upp/bygger nytt servicehus så kan detta bli en riktig idyll men som det är nu känns det mest som just en “bakgård”.

Jag skulle jättegärna säga att vi återkommer men gör det inte … tyvärr för den är jättemysig om man bara tittar åt ena hållet och har en vagn med TDL-planlösning så man kan duscha i vagnen.

+ Utsikten på vår del
+ Miljön på vår del

– Bakgården
– Servicehuset

SCR har satt 3 stjärnor på campingen

Vi betalade 180:-/dygnet inklusive el och fri dusch

En kommentar till “Ekuddens Camping & Vandrarhem 29-31/5”
  1. Adria Vision fantast ! skriver:

    Världsmetropolen Kungsör! Fin ort det där! Lätt finare än hållsta !

Lämna en kommentar