Idag har vi löst problemet med ungarnas cyklar, vi har tidigare knölat in dom i vagnen men dels drar man in massa smuts och sen riskerar man att göra märken på inredningen. Att sätta ett ställ bakpå vagnen är inte heller nåt som lockar eftersom jag får ha dom långa stagen som går ner under vagnen och det ser rätt billigt ut tycker jag och sen har man ingen vidare koll på cyklarna. Inte heller har varianten med en dragkula och vanligt cykelställ på dragbommen lockat eftersom jag tycker det verkar lite vingligt.


Så jag hittade ett ställ från Fiamma som monteras på dragbalken och man kan dessutom fälla det så man kommer in i kofferten och man har koll på cyklarna vid färd. Det får plats med två cyklar på stället sen är vårat ställ utrustat med fem armar av lite olika modeller för att det ska bli smidigt att spänna fast cyklarna, även två extra skumgummiskydd är monterade.

Stället är lätt som en plätt att montera, 4 klammer som klämmer åt runt dragbalkarna. Ingen borrning alls utan det som behövs vid montering är en 8 och 10:ans nyckel. Att hänga dit cyklarna är också ganska lätt och dessutom sitter dom bergssäkert när man fått dom på plats.

En kommentar till “Cykelställsmontering – Fiamma Carry-Bike Caravan XL A”
 1. Tack för den infon!
  Har själv lite funderingar på liknande cykelställ.
  Ser väldigt trevligt ut!

  Men jag har även börjat fundera på en liten hopfällbar cykel som alternativ, att slänga in i bilens bagagerum och lätt kunna ha med även när jag inte campar…
  Är ju bara jag som singel, så bara en cykel som är aktuellt…

  Hejsan Bosse!
  Ja cykelstället var väldigt bra kan jag intyga efter vår första provtur. Lätt att få fast cyklarna och smidigt att plocka bort dom, har du dessutom endast en cykel kan du vika stödet så du kommer in i kofferten. Självklart är det kanske ett ännu bättre alternativ att lägga en liten hopvikbar cykel i bagaget men är inget alternativ för oss eftersom vår Leonberger då säkert kommer ha “åsikter” om detta dessutom slipper man smuts i bilen med stället kontra hopvikbar cykel i bagaget.
  Hur är dessa småhojjar att cykla på då? Dom ser lite sådär ut tycker jag.
  //Majk

Lämna en kommentar