Alla åker till Öland. Självklart åker då också vi till Öland. Öland är fantastiskt och så svenskt som ett sommarsverige kan bli. Öland är ett fantastiskt semesterparadis. Öland är fantastiskt i sommarskrud. Öland är fantastiskt i solsken…….men Öland är inte särskilt fantastisk en regnig vecka i augusti.

Vi rullar över bron i tidiga kvällningen. Bron i sig är halva grejen med att åka till Öland. Nästan i klass med att åka charter till Mallorca. Man lämnar liksom Sverige.

Vi har tur med vädret så här långt och har hållit kontakt med svärfar hela vägen ner från Trosa. Han har peppat oss med att de är och badar och att solen skiner varmt. Han har sedan några dagar hyrt en stuga i Köpingsvik så det är dit och till Grönhags camping vi styr termosen för att göra dem sällskap. Vi får på plats hjälp att hitta vår tomt av en nitisk campingvärd.
I sin iver att ställa vår vagn på det spikraka ledet av långliggare sliter han sönder det ena rangerhandtaget. Tack och lov lämnar han oss rätt snart igen och vi kan roa oss med kramkalas, förtältsuppspänning och kall öl i lugn och ro.

Vi tar sedan en titt på omgivningarna och en strandpromenad på Öland är som alltid mysig. Mindre mysigt är att vi tydligen har hamnat i en helt gallerförsedd och låst värld. Det är höga stängsel mellan vår- och granncampingen, det är höga stängsel och nyckelkort för att gå på dass och även nyckelkort för att passera in i diskstugan. Antagligen nödvändigt för att slippa snyltbajsare men inte särskilt charmigt. De olika servicebyggnaderna
höll annars bra klass. Toaletterna var rena och det fanns gott om diskhoar. Att man var tvungen att kliva ut ur dusch-hytten för att mata i en ny femma mitt i duschningen var iofs irriterande men det märktes inte så mycket i den redan uppstartade irritationen över att behöva betala för varmvattnet trots en svindyr campingavgift. Veckan har ett mycket blandat väder. Okey, inte något kanonväder men vissa stunder på dagarna tittade solen fram så vi hann ner och bada. Vi gick ett par kilometer längs stranden för att hitta hundbadet som fanns utmarkerat men som på de flesta andra ställen där det annonserats om hundbad visade det sig att även detta hundbad var pinsamt äckligt. Många saker att se och göra på Öland faller bort om vädret är dåligt men trots dagliga skurar hann vi tillbringa flera timmar på Lådbilsland. De yngre barnen älskade det. Den äldre fick istället roa sig med att rida på kamel (?). Vi körde ner till Allvaret och Micke vevade ner rutan och fotade i farten (det tyder på ett visst intresse iallafall, va?), vi strosade inne i Borgholm och åt glass på ett mysigt café och vi köpte nya bakdäck till bilen på en liten verkstad i Färjestaden. Vi hann även äta pizza på två olika pizzerior men jag kan garantera att pizzabagarna på Öland aldrig kommer hamna i Guide Michelin. På Öland beställer man kroppkakor eller lufsa. Basta! Det var ganska skönt när vi efter fem dagar körde tillbaks över bron. Vad gjorde det att vagnen blev bombad med paint ball-kulor då vi rullade in i södermanland igen? Borta bra men hemma bäst.

+ Nära den välskötta stranden

– Långliggarnas långbord mitt på brandgatan/infarten till
tomten som gjorde att vi fick sitta och vänta i bilen medan de flyttade
undan sina grillade flintastekar och Sofiero-burkar.

SCR har satt fyra stjärnor på campingen

Vi betalade 225:-/natt inkl. el.

Lämna en kommentar