Vi hade lämnat dottern på ridläger i Sala och styrde ekipaget mot Dalarna. Vi hade inget direkt mål utan  körde på måfå. Då vi kom till Borlänge kändes  inte träsmaken (vi åkte Volvo) allt för hemsk utan vi manade  oss ytterligare några mil norrut till Leksand och Västanviksbadets  camping.

När vi gled in i Leksand var det sen eftermiddag men staden kändes ändå helt tyst och öde. Likaså campingen.  Det var inte ens halvbelagt men det gjorde inget för vi kunde då  glida in på en fin plats med härlig utsikt över Siljan. Det  visade sig i efterhand att det under hela vår vistelse skulle regna mer  eller mindre så Siljan fick aldrig tjänstgöra som annat än  bakgrund till våra måltider.

När vi hade spänt upp förtältet promenerade vi lite på området men det fanns inte särskilt mycket att se mer än servicehusen. De var inte de modernaste vi har stött på men de var rena och dugliga  för syftet och även om duschhytterna var små var de iallafall  gratis.

Så vad roar man sig med i en småstad mitt i knätofsarnas hjärta  då det regnar konstant? Jo, man kan åka till Clas  Ohlson och tjatar på sin man att det är trist. Man kan också  åka över till Rättvik och klättrar upp till Vidablick för en fika och en titt i en hantverksbod där en mas skrämmer  ens barn. Man kan även ta en sväng till Nusnäs och spana in dalahästtillverkning. Man kan säkert göra många  fler saker då man besöker Leksand men detta var vad vi hann med innan  vi tröttnade på regnet och checkade ut från denna holländarägda  camping.

+ Så gott som alla campingtomterna hade sjöutsikt
– Vi såg ingen lekplast men jag kan inte påstå att vi precis  letade heller

SCR har satt tre stjärnor på campingen

Vi betalade 195:-/natt inkl. el

Lämna en kommentar