Före till vänster och 35 minuter senare till höger, området var lite styvt en halv kvadrat meterJag har i stort sett enda sedan vi köpte Gurra gått och retat mig på den matta glasfiberfronten och bakdelen. Den var så matt att den nästan skulle platsa i militären om man bortsåg från att den är vit. Nu var måttet rågat så efter ett tips från min glade jobbarkompis, som har båt, använde jag Autosol till glasfibern.
Ja ja, Autosol använde jag i början av min polerarkarriär med ganska bra framgång men det “bettar” ju i ordentligt så jag tog det lite varligt till en början.
Efter ett par dagar börjar det sakteliga att ta sig … men för detta krävdes lite fler saker än Autosol (vilket är klart överskattat av båtfolk som polermedel). Ett sjutusan till tålamod, en redig polermaskin, , Meguairs Power Cut Compound, Meguiars Deep Crystal Polish och Meguiars NXT Generation Tech Wax. Egentligen skulle jag nog ha gått på Meguiars Marine & RV-program helt och hållet men det har inte kommit i full skala till Sverige. Jag ska kolla med min chef om det inte är läge att hinka ut kvacksalveriprodukterna och införa lite hardcore vax. Jag är riktigt nyfiken på deras nyaste Marine & RV serie.

Sådär, ytterligare en eller två kvartar senare...Så var denna putsningssession över

Fy tusan vilket slit alltså … polerar hellre 5 bilar än polerar en gammal glasfiberfront och bakdel på en husvagn igen, i alla fall om inte någon gjort det sedan den var ny. Va fasen håller inte folk efter sina prylar för? 

Fast det blir nog en runda till innan det är dags för vinteruppställningen och då ska det testas med Meguiars nya produkter.

2 Kommentarer till “Putseri och putsera”
  1. Looking good! Bra jobbat kompis.

    Ja jag blev skapligt nöjd med det, får se när reprisen kommer :/
    //Majk

  2. Ja…det var hyfsad puts ¨på den ;-)….riktigt snyggt

Lämna en kommentar