Av rätt naturliga skäl har vi inte testat någon av campingarna här i stan så det får bli tips i andra hand.

Vilsta camping
Vilsta camping ligger i det friluftsområde, strax utanför stan, som heter just Vilsta. Ett trevligt område dit många eskilstunabor, till största del de boende i höghusen kring området,  gärna vallfärdar för att motionera, bada, grilla eller bara vara. Själva campingen ligger innanför höga stängsel, vilket i och för sig håller pöbeln ute men är något av det mest osexiga en camping kan ha på sin meny. Platserna är annars fina, dock måste man ha bil för att ta sig till stans stora turistfälla – Parken Zoo.

Parken Zoo’s camping & stugby
Parkens camping är ny, fräsch och ligger nära Parken Zoo. Tomterna är stora och har gräs på “förtältssidan” och grus där vagnen ska stå. Nackdelen med att campingen är rätt ny är att området mest ser ut som en fotbollsplan bakom ett köpcentrum…och precis så ligger campingen, lite bakom och bortom allt.

Mälarbadets camping
Det här är den camping jag tycker ligger bäst till. Även om den ligger en bit bort från själva stan (den tillhör Torshälla) så skulle jag som campare ändå uppskatta naturen och badplatsen vid Mälaren mer än närheten till zoo och city. Själva campingplatserna på Mälarbadets camping ligger bara utslängda på en stor äng men miljön runt omkring lockar mig mer än köpcentrum och ridhus.

Sundbyholms camping
Om det är fullt på alla andra campingar så skulle kanske Sundbyholms camping vara ett alternativ men så länge det finns andra val skulle jag inte välja att hyra en plats på denna inbodda camping. Campingen ligger fint och har en gullig liten badplats men vart man än vänder sig så står det en gammal skitig långliggarvagn med staket, rosbuskar och algprytt förtält. Jag har svårt att tro att man som korttidscampare inte skulle känna sig utstirrad här.

Näshulta Österby camping
Den här campingen ligger verkligen supervackert intill Näshultasjön. Det är en bit att åka från stan men när man väl har hittat ut till Österby camping då är det camping på det rätta campingsättet. På Österby finns inga elstolpar utan man får klara sig på det Gud skapade – batteriet. Största nackdelen här är att det, likt i Sundbyholm, mest står en massa långliggare men de har även platser för gäster. Någon gång (då det är vackert väder) ska vi testa att stå här har vi bestämt.

Hjälmaresund
Den här campingen har vi faktiskt besökt som campare men så tycker vi väl inte direkt att den ligger i Eskilstuna, även om Hjälmaresunds camping tillhör Eskilstunas campingområde. Den här platsen skulle vara underbar om det inte vore för att den ligger precis intill och delvis under riksväg 56. Bullret från den hårt trafikerade vägen stör jättemycket och får man inte någon av de få platserna nere vid sjökanten så får man tyvärr räkna med att få sin nattsömn störd.

Lämna en kommentar