Jag vet att jag, i något av våra första inlägg, har skrivit att vi skriver för att minnas. Nu har vi varit urusla på att uppdatera bloggen och så klart minns jag inte allt det jag skulle vilja minnas. Men innan det för evigt har fallit i glömska så ska jag ge en resumé från de campingturer vi hann med innan vi vinteruppställde i Ånnaboda.

När Loppan skulle börja sitt andra år på gymnasiet så lovade vi att skjutsa henne till skolan. Då hon under skolveckorna bor på internat i närheten av Nyköping passade vi på att fylla vagnen med annat än skolböcker. Vi hade hört en del gott om CC-campingen Strandstuviken och då den ligger i Nyköping föll det sig ganska naturligt att nu prova den.  Precis som vanligt så jobbade jag till 19:30 på fredagen så vi kom hemifrån rätt sent. När vi rullade in på campingen strax före 22 hade det hunnit bli mörkt men vad gjorde väl det då vi fick fantastisk (?) hjälp (?) av tre (!) okända människor. De dirigerade, pekade, diskuterade, överlade och blev till slut hyffsat nöjda med hur de hade lotsat Majk att backa in vagnen på en stor och plan tomt. Vi hade hört talas om att CC-människor hjälper till att rangera…uppenbart vare sig man vill ha hjälpen eller ej.

Dagen efter tog vi en lång promenad kring campingen. CC-campingen är rätt stor och ligger fint insprängt i skogen långt, långt bort från stan. Det fanns ett nybyggt servicehus men jag var aldrig in i det så jag kan inte säga bu eller bä. Däremot testade jag den utomhus liggande diskplatsen och den fyllde sitt syfte. En rolig detalj var att det vid diskplatsen fanns en maskin som tillverkade is – praktiskt! En mindre rolig detalj var toaletterna som låg liksom på ett podium. Alla som var nödiga fick kliva upp på denna enorma stubbe och inför allas blickar stiga in i härligheten. Tack och lov har vi toalett i vagnen.
Till granne har campingen en annan camping som fyndigt nog också heter Strandstuviken. Det är denna camping som har det fina läget men då vi var där på sensommaren var det stiltje. Stiltje var det däremot inte på CC-campingen för till kvällen skulle det dukas upp för kräftkalas. Vissa barnaktiviteter drog igång redan mitt på dagen, vänner och bekanta strömmade in under dagen och i diskrummet bakades det bröd i långa banor. Vi kände oss lite som snyltgäster på kalas (kan ju ha berott på att vi hade blivit tilldelade en av platserna precis innanför grinden) så vi valde att istället ge oss in i skogen och leta svamp. Eftersom jag skriver i efterhand minns jag inte nu om vi hittade nån svamp men jag minns att vi höll ett eget kräftkalas i vår vagn. Hade det inte varit för att en av sönerna plötsligt fick hög feber så hade vi nog tagit en sväng bort till dansbanan på kvällen för det var ett himla drag till långt in på småtimmarna.

På söndagen vaknade jag med feber. Sonen som hade varit krokig dagen innan var nu pigg igen så Majk och barnen tog en tur ner till havet och spanade in maneter. Jag själv minns inte mycket av denna dag då jag låg raklång mest hela tiden. Loppan hade kommit överens med skolan om att dyka upp vid åtta-tiden så vi bad om att få stanna på campingen till cirka 19 – vilket de inte såg några som helst problem med att tillmötesgå. Så när jag på sen eftermiddag äntligen började känna hopp om liv igen kunde vi sitta utanför vagnen och njuta av den härliga augustisolen innan vi packade ihop och utförde det uppdrag vår resa hade som mål.

+ Jag kan inte komma på några direkta plus. En medioker campingplats som vi mest troligt inte kommer återvända till

– Att ingen frågade om vi behövde rangeringshjälp, utan de klev bara in och tog över min roll helt och hållet

Vi betalade 175:-/dygn inkl. el

En kommentar till “CC Strandstuviken 21-23/8-09”
  1. Thibia/Annelie skriver:

    Hej vi har också bott på Strandstuviken men den andra kommunala Campingen. Den är att rekomendera.
    Vi bodde där i 14 dagar i somras och stortrivdes fick en strandtomt
    Annelie Thibia.blogg.se

Lämna en kommentar