Vårt campingliv

Hur vi kom in på detta med husvagn? Tanken föddes en tidig sommardag när vi funderade på vad vi skulle hitta på under vår semester. Eva har haft ett par vagnar tidigare men jag har aldrig varit någon husvagnsmänniska. Visst campingar hade jag tillbringat väldigt många somrar på, eftersom min pappa är en riktig campingfetischist, men handlade det alltid om tält, och resmålet var utan tvekan Danmark. Varför vi aldrig provade husvagn var nog för att även min pappa tyckte det verkade himla bökigt att släpa runt på ett stort hus och så fick man ju bara köra i 70km/h (gällande hastighetsgräns för husvagnar när jag växte upp). Var jag fick min uppfattning om husvagnar från förstår ni nog.
Åter till ämnet. Eva hade väl nämnt nån gång att det var mysigt och smidigt med husvagn men tjurskallig som jag är så tog det en tid innan det gick in … men en dag hittade jag en ny del på blocket.se – Husvagnar & Husbilar. Efter lite studerande och smygfluktande så klämde jag en kväll ur mig att det kanske kunde vara ett bra alternativ för oss och vi kunde kanske prova på i alla fall. “Vadå”, fick jag till svar av Eva? “Ja husvagn… gillar vi inte det kan det ju inte vara värre än att man säljer den igen”. Så detta var startskottet för oss och vi finkammade varje sida vi hittade på internet som handlade om husvagnar. Vi kände inte någon som vi kunde rådgöra med vad som gällde och hur saker fungerade men efter lite studerande kom vi fram till att vi ville ha en vagn som vi kunde använda året om. Ja nu hade vi inte provat att vintercampa men vi hade läst att folk faktiskt gjorde detta med glädje och stor njutning så vi helgarderade, man vet ju inte. Detta begränsade vårt utbud en del och vi kollade främst på Polar, Kabe, Polar igen, Cabby … men nej! Inte en orange och bajsbrun vagn. Det ville Eva absolut inte ha och därmed basta.
Efter ett par veckors letande på div annonssiter hade vi kommit fram till att Polar uppfyllde våra förväntningar. Den var modern och rätt snygg …. ja för att vara en husvagn då förstås 😉 och bäst utrustad i den prisklassen vi kikade på (max 50 000SEK). Vi åkte runt och tittade på en del men det klickade inte förrän vi hittade till Kolsva och en Polar 550GLE -86 var objektet som skulle synas. Denna afton var det första gången jag drog husvagn och sedan dess är jag riktigt fast i tattartermos-träsket.

 

Polaren – Polar 550GLE -86
(2005-2007

 

Ola – KABE Safir 590GDL -90
(2007-2009)

Gurra – KABE Royal 670B5 -96
(2009-2012)

DSC4839
Gurra II – KABE Royal KS 780BGXL ’07
(201206 – 201209)
 

 

Hasse – KABE Royal Hacienda KS 880BTDL ’07
(201209 – )

Jag kan även avslöja att till och med min pappa gav upp och köpte sin första vagn förra året.
En liten söt KABE Crystal 440 -88

//Majk

Lämna en kommentar